zondag 1 juni 2014

De bijzondere spanning van een relatie

Het lijkt een droom, een vervulling van iets heel fijns.....je hebt de partner van je dromen gevonden. Datgene waar je altijd naar verlangde is eindelijk waar geworden. Je hebt nog nooit eerder iemand gevonden waar je fjiner mee kan vrijen, alles lijkt te kloppen. En samen maak je plannen voor het leven, samen werken,  een huis of kinderen. Alles past in het plaatje van de lang vervulde verwachting. Ook de omgeving werkt hard mee aan het tot stand komen van dit mooie plaatje. Want zo hoort het immers, dit is de bedoeling. Het "hebben"van een vaste relatie met een vaste partner. Maar vanaf het begin dat je elkaar ontmoet speel je in de liefdesrelatie met vuur. Het vuur van de liefde en het bewustzijn. Deze energie bevindt zich helemaal in en om jullie twee heen en is de vertaling van de specifieke chemie die je hebt met deze persoon. Deze chemie, de seksuele levensenergie die je bij elkaar losmaakt strekt verder dan we kunnen vermoeden. Het raakt alles in ons aan  wat nog in de schaduw staat. Het opent onze ziel en ons diepe verlangen naar eenheid.  Alleen..we zijn ons liever alleen bewust van alle comforts en het feit dat het leven toch veel eenvoudiger is samen dan alleen. In de uiterlijkheden van de relatie vergeten we te kijken en diep te voelen in deze levensenergie. Seksualiteit wordt een bezigheid als alle andere hobby's maar we zien het niet als een vertaling van ons geestelijke en energetische functioneren. Door het gevoel te hebben dat je eindelijk op je plek van bestemming bent aangeland zie je iets heel belangrijks over het hoofd: het feit dat het vuur van de liefde elke seconde bezig is elke gevoel van schijn, elk masker wat er nog bestaat in 1 van jullie te verbranden en op te heffen.
Elkaar masseren, bij elkaar blokkades losmaken, samen mediteren in vele vormen en steeds met je grootste helderheid met elkaar te durven communiceren. Elkaar los durven laten en dingen echt alleen laten doen. Situaties te durven scheppen die jullie relatie buiten de comfortzone lijken te brengen. Samen met het vuur van de liefde spelen, samen door het vuur gaan.

Dit alles heeft alleen maar 1 doel: dat je je helemaal 1 weet, dat je hart helemaal open is, dat je totale veiligheid in jezelf kan ervaren. We zijn gewend  aan het gevoel van comfort in de liefde , vaak durven we de ingrepen die nodig zijn om helemaal open te gaan niet toe te laten in ons leven. Het comfort van de verplichtingen en de vervulde verwachtingen zitten ons ook in de weg. Hoe kun je dat doen? elkaar blijven ontbranden , wakker schudden als je bang bent om elkaars huis en opgebouwde verwachtingen te verliezen?

Het vuur van de liefde gaat maken dat je eerlijk moet zijn , je angst om beledigd te worden moet laten varen. Je trots er aan gaat, dat je de ander niet kan helpen of redden. Maar hoe doe je dat dan? Echt bij jezelf blijven en tegelijk spelen met het vuur van de liefde. De weg van Tantra kan je dit leren. Het kan je leren dat je niets hebt te verliezen in het vuur van de liefde. Het is de weg van Overgave in Bewustzijn.

Jacqueline Ananya Snelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten